TGIM – en programförklaring

På måndag blir det premiär för bloggen TGIM – Thank God it’s Monday.

Jag har alltid gillat idén om måndagar. Om att komma igång. Om att arbeta. Om att arbete är minst lika viktigt – kanske viktigare – än helg och vila.

Och efter att ha jobbat nära företagare, entreprenörer, startups, riskvilliga och arbetssamma under många år – både som journalist och branschföreträdare – vill jag fortsätta spegla dessa perspektiv och förutsättningarna för just detta: arbetet. Måndagarna.

Jag tänker mig att ramarna ska vara följande:

Fokus på förutsättningarna för företagandet och arbetet. Vad krävs? Vem gör det? Hur kan vi hitta kloka sätt att jobba tillsammans. Hur skapar vi det moderna arbetslivet? Här finns det såklart oändligt mycket att gräva ur.

Kommunikationsfokus. Lite extra kraft kommer att läggas på kommunikationens betydelse. Jag har trots allt en ganska lång erfarenhet av just kommunikation – både gammaldags och modern. Den är också nyckeln till mycket annat för det moderna näringslivet.

Ingenjörsrollen. Jag tror att ingenjörens roll i samhället behöver bli större. Och jag vet att lösningen på många av morgondagens problem ligger i att nyttja just dessa.

Politik och samhälle. Jag kommer att ha svårt att inte kommentera politiken, även om jag inte har för avsikt att vara direkt partipolitisk. Jag har levt länge nära och med stor respekt följt politiken på många nivåer. Jag vet hur viktig den är. Och jag vet varför den behövs. Jag bidrar gärna till den diskussionen.

Jag utesluter inte att även annat kan belysas. Tvärt om: jag hittar alldeles säkert på ytterligare något som jag tror behöver upp på agendan.

Följ med. Jag hoppas att det blir givande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.