Magnus Höij

Magnus Höij är en erfaren föreläsare, moderator, skribent, ledare och affärsutvecklare som under många år arbetat i en teknikintensiv, utvecklingsorienterad och innovativ miljö.

Mellan oktober 2014 och 2022 var Magnus Höij förbundsdirektör för Innovationsföretagen, en branschorganisation för kunskapsintensiva tjänsteföretag, bland annat landets teknikkonsulter arkitektkontor och industrikonsulter. Innovationsföretagen är ett av förbunden inom Almega, och är även en av medlemmarna i Svenskt Näringsliv.

Magnus har under många år bevakat teknikutveckling, affärsutveckling och internet på ett flertal tidningar, bland annat på Computer Sweden och som chefredaktör på Internetworld.

Under hans år på IDG, som är förlaget för både Computer Sweden och Internetworld, har han bevakat det mesta inom både teknik, it-bransch och affärstrender. Han har skrivit och pratat mycket om integration av system, om datalagring, om it-politik, om it-juridik, om beslutsstöd, om crm och om affärssystem. Bland annat.

På senare tid, på Internetworld, har fokuset skiftat mot kommunikation, marknadsföring och försäljning. Fokuset har legat på den digitala revolutionen som tar sig uttryck i sociala medier, e-handel och våra mobila tjänster.

Magnus Höij är ursprungligen från Hunnebostrand i Bohuslän och har läst till civilingenjör i Linköping. Men via studentpolitiken och Sveriges Förenade Studentkårer blev det istället journalistiken som gav utlopp för det kombinerade intresset för teknik, samhälle och kommunikation.

Han bor idag i Stockholm med sin familj.