#2 Tema stad och urbanisering

Jag har tidigare givit mig på att blogga 100 dagar i rad – det borde varit det första året där Fredrik Wass satte oss på spåren. Då gick jag i mål, men med en ganska brokig samling inlägg, utan en röd tråd.

Nu känns det som om det är dags igen. Jag har en ny roll (vd för STD-företagen), lite nya glasögon, och just nu dessutom en massa inspiration kring frågor som har med detta nya uppdrag att göra.

Därför tänkte jag försöka mig på att skriva 100 inlägg om städer, stadsutveckling, urbaniseringen, lokal politik och annat med beröring kring detta. Planen blir att kombinera principiella resonemang med konkreta nedslag i städer och stadsmiljöer. Jag lovar inte definitivt, men hoppas kunna ge er mina perspektiv på städer som Oslo, Madrid, Sao Paulo, New York, Göteborg, Luleå, Paris, London och givetvis en hel del om Stockholm.

(Redan igår, den 1 mars, drog jag igång och förstod först i efterhand att det råkade vara samma dag som Blogg100 startade. Därför denna något senkomna start, även om den faktiskt skedde på rätt tid.)